Sathya Sai Suprapadam/ சுப்ரபாதம் & Ashtothiram in bilingual
ஈஸ்வரம்பா சுதஸ்ரீமன்
பூர்வாசந்தியா பிரவர்த்ததே
உத்திஷ்ட சத்யசாயீச
கர்த்தவ்யம் தைவமாஹ்னிகம்"
- 1st Para
"உத்திஷ்டோத்திஷ்ட பர்த்தீச
உத்திஷ்டஜகதீபத
உத்திஷ்டகருணாபூர்ண
லோகமங்கள சித்தயே
"
- 2nd Para
"சித்ராவதீ தட விசால சுசாந்த சௌதே
திஷ்டந்தி சேவக ஜனாஸ்தவ தர்சனார்த்தம்
ஆதித்ய காந்திரானுபாதி சமஸ்தலோகான்
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன்தவ சுப்ரபாதம்"
.
- 3rd Para
"த்வந்நாம கீர்த்தன ரதாஸ்தவ திவ்யநாம
காயந்தி பக்தி ரசபானபிரஹ்ருஷ்டசித்தா
தாதும் கிருபா சஹிததர்சனமாசு தேப்ய
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன் தவ சுப்ரபாதம்"
- 4th Para
"ஆதயா திவ்யகுசுமானி மனோஹராணி
ஸ்ரீபாத பூஜனவிதிம் பவதங்க்ரிமூலே
கர்த்தும் மஹோத்சுகாதயா ப்ரவிசந்தி பக்தா
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன் தவ சுப்ரபாதம்"
- 5th Para
"தேசாந்தராகத புதாஸ்தவ திவ்ய மூர்த்திம்
ஸந்தர் சணபிரதிஸம்யுத–சித்தவ்ருத்யா
வேதோக்த மந்த்ர படனேன லசந்த்யாஜஸ்ரம்
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன் தவ சுப்ரபாதம்"
- 6th Para
"ச்ருத்வா தவாத்புத சரித்திரம் அகண்ட கீர்த்திம்
வ்யாப்தாம் திகந்தர விசால தாரதலேஸ்மின்
ஜிக்ஞா சுலோக உபபதிஷ்ட திசாஸ்ரமேஸ்மின்
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன் தவ சுப்ரபாதம்"
.
- 7th Para
"சீதா ஸதி ஸமவிசுத்த ஹ்ருதம் புஜாதா
பஹ்வங் கனாஹ்கரக்ருஹீத சுபுஷ்பாஹாரா
ஸ்துன்வந்தி திவ்யநுதிபிஃ பணிபூஷணம் த்வாம்
ஸ்ரீ சத்ய சாய் பகவன் தவ சுப்ரபாதம்"
.
- 8th Para
"சுப்ரபாதம் இதம் புண்யம்
யே படந்தி தினேதினே
தே விசந்தி பரந்தாம
ஞான விக்ஞான சோபிதா"
- 9th Para
"மங்களம் குரு தேவாய
மங்களம் ஞான தாயினே
மங்களம் பர்த்தி வாசாய
மங்களம் சத்ய சாயினே"
- 10th Para
❮
❯
1. Aum Sri Bhagawan Sathya Sai Babaya Namaha
Let us bow down to Bhagawan Sri Sathya Sai Baba (the true Divine Mother and Father of all)
1. ஓம் ஸ்ரீ பகவான் சத்ய சாயி பாபாய நம:
2. Aum Sri Sai Sathya Swarupaya Namaha
Who is the Embodiment of Truth
2. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சத்ய ஸ்வரூபாய நம:
3. Aum Sri Sai Sathya Dharma Parayanaya Namaha
Who is solely devoted to (preaching) Truth and Righteousness
3. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சத்ய தர்ம பராயணாய நம:
4. Aum Sri Sai Varadaya Namaha
Who is the Giver of Boons
4. ஓம் ஸ்ரீ சாயி வரதாய நம:
5. Aum Sri Sai Satpurushaya Namaha
The One Who is all pervading
5. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சத் புருஷாய நம:
6. Aum Sri Sai Sathya Gunatmane Namaha
Who is the Embodiment of the virtue, Truth
6. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சத்ய குணாத்மனே நம:
7. Aum Sri Sai Sadhu Vardhanaya Namaha
Who promotes the quality of piety, righteousness
7. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாது வர்தனாய நம:
8. Aum Sri Sai Sadhu Jana Poshanaya Namaha
Who sustains and shelters virtuous persons
8. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாது ஜன போஷணாய நம:
9. Aum Sri Sai Sarva Jnaya Namaha
Who is omniscient
9. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வக்ஞாய நம:
10. Aum Sri Sai Sarva Jana Priyaya Namaha
Who is dear to all
10. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ ஜன ப்ரியாய நம:
11. Aum Sri Sai Sarva Shakti Murtaye Namaha
Who is the Embodiment of all powers
11. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ சக்தி மூர்த்தயே நம:
12. Aum Sri Sai Sarveshaya Namaha
Who is the Lord of all
12. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வேசாய நம:
13. Aum Sri Sai Sarva Sanga Parithyagine Namaha
Who is One without any attachment
13. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ சங்க பரித்தியாகினே நம:
14. Aum Sri Sai Sarva Antharyaminey Namaha
Who is the Indweller of all hearts
14. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வாந்தர்யாமினே நம:
15. Aum Sri Sai Mahimatmane Namaha
Who is Glory Personified
15. ஓம் ஸ்ரீ சாயி மஹிமாத்மனே நம:
16. Aum Sri Sai Maheshwara Swarupaya Namaha
Who is the Embodiment of Shiva
16. ஓம் ஸ்ரீ சாயி மஹேஸ்வர ஸ்வரூபாய நம:
17. Aum Sri Sai Parthi Gramodbhavaya Namaha
Who is born in a village called (Putta)Parthi
17. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பர்த்தி கிராமோத்பாவாய நம:
18. Aum Sri Sai Parthi Kshetra Nivasine Namaha
Who is the Resident of the region of (Putta)Parthi
18. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பர்த்தி க்ஷேத்ர நிவாசினே நம:
19. Aum Sri Sai Yashakaya Shirdi Vasine Namaha
Who was worshipped in the previous Incarnation as the Resident of Shirdi
19. ஓம் ஸ்ரீ சாயி யஸஹ்காய ஷிரடி வாசினே நம:
20. Aum Sri Sai Jodi Aadi Palli Somappaya Namaha
Who assumed the form of &Somappa&, along with His consort (Shiva and Shakthi)
20. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஜோடி ஆதிபள்ளி சோமப்பாய நம:
21. Aum Sri Sai Bhardwaja Rishi Gothraya Namaha
Who is descendant of Sage Bhaaradwaja
21. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பாரத்வாஜ ரிஷி கோத்ராய நம:
22. Aum Sri Sai Bhaktha Vatsalaya Namaha
Who is affectionate towards devotees like a parent to children
22. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த வத்சலாய நம:
23. Aum Sri Sai Apantaratmane Namaha
Who is indweller (Atma) of all beings
23. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அபாந்தராத்மனே நம:
24. Aum Sri Sai Avatara Murtaye Namaha
Who is embodiment of Incarnation
24. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அவதார மூர்த்தயே நம:
25. Aum Sri Sai Sarva Bhaya Nivarine Namaha
Who removes all fears
25. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ பய நிவாரிணே நம:
26. Aum Sri Sai Apastambha Sutraya Namaha
Who is born in the lineage of Sage Apastambha
26. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆபஸ்தம்ப ஸூத்ராய நம:
27. Aum Sri Sai Abhaya Pradaya Namaha
Who bestows freedom from fear and anxiety
27. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அபயப்பிரதாய நம:
28. Aum Sri Sai Ratnakara Vamshod Bhavaya Namaha
Who is born in the dynasty of Ratnakar (gems among men)
28. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ரத்னாகர வம்சோத்பவாய நம:
29. Aum Sri Sai Shirdi Sai Abheda Shaktyavataraya Namaha
Whose Glory and Power is not different from that of Shirdi incarnation
29. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஷிரடி சாயி அபேத சக்த்யாவதாராய நம:
30. Aum Sri Sai Shankaraya Namaha
Who is Lord Shiva
30. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சங்கராய நம:
31. Aum Sri Sai Shirdi Sai Murtaye Namaha
Who is Incarnation of Shirdi Sai
31. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஷிரடி சாயி மூர்த்தயே நம:
32. Aum Sri Sai Dwarakamayi Vasine Namaha
Who is resident of Dwarakamayi (name of the mosque in which Shirdi Sai Baba
lived)
32. ஓம் ஸ்ரீ சாயி துவாரகாமாயி வாசினே நம:
33. Aum Sri Sai Chitravathi Tata Puttaparthi Viharine Namaha
Who sports (His Leelas) in Puttaparthi on the banks of the Chitravathi river
33. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சித்ராவதி தட புட்டபர்த்தி விஹாரிணே நம:
34. Aum Sri Sai Shakti Pradaya Namaha
Who bestows strength
34. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சக்தி பிரதாய நம:
35. Aum Sri Sai Sharanagatha Tranaya Namaha
Who is the Savior of those who surrender
35. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சரணாகத திராணாய நம:
36. Aum Sri Sai Anandaya Namaha
Who is Bliss personified
36. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆனந்தாய நம:
37. Aum Sri Sai Ananda Daya Namaha
Who grants Bliss
37. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆனந்த தாய நம:
38. Aum Sri Sai Aartha Trana Parayanaya Namaha
Who is devoted to saving the afflicted (those in distress)
38. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆர்த்த திராண பராயணாய நம:
39. Aum Sri Sai Anatha Nathaya Namaha
Who is the Lord of the destitutes
39. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அனாத நாதாய நம:
40. Aum Sri Sai Asahaya Sahayaya Namaha
Who renders help to the helpless
40. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அசஹாய சஹாயாய நம:
41. Aum Sri Sai Loka Bhandhavaya Namaha
Who is kith and kin to one and all in the universe
41. ஓம் ஸ்ரீ சாயி லோக பாந்தவாய நம:
42. Aum Sri Sai Loka Raksha Parayanaya Namaha
Who serves and protects one and all
42. ஓம் ஸ்ரீ சாயி லோக ரக்ஷா பராயணாய நம:
43. Aum Sri Sai Loka Nathaya Namaha
Who is Lord of all worlds
43. ஓம் ஸ்ரீ சாயி லோக நாதாய நம:
44. Aum Sri Sai Deena Jana Poshanaya Namaha
Who nourishes and sustains the afflicted
44. ஓம் ஸ்ரீ சாயி தீன ஜன போஷணாய நம:
45. Aum Sri Sai Murti Traya Swarupaya Namaha
Who is verily the embodiment of the Trinity: Brahama; Vishnu and Maheshwara
45. ஓம் ஸ்ரீ சாயி மூர்த்தி திரய ஸ்வரூபாய நம:
46. Aum Sri Sai Mukti Pradaya Namaha
Who grants liberation
46. ஓம் ஸ்ரீ சாயி முக்தி பிரதாய நம:
47. Aum Sri Sai Kalusha Viduraya Namaha
Who is the remover of defects and faults
47. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கலுஷ விதூராய நம:
48. Aum Sri Sai Karuna Karaya Namaha
Who is compassionate
48. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கருணாகராய நம:
49. Aum Sri Sai Sarvaadharaya Namaha
Who is the Support of one and all
49. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வாதாராய நம:
50. Aum Sri Sai Sarva Hrud Vasine Namaha
Who is indweller of everyone&s heart
50. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ ஹ்ருத் வாசினே நம:
51. Aum Sri Sai Sarva Punya Phala Pradaya Namaha
Who is the Giver of the fruits of all meritorious deeds
51. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ புண்ய ஃபல பிரதாய நம:
52. Aum Sri Sai Sarva Papa Kshaya Karaya Namaha
Who is the destroyer of all sins
52. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ பாப க்ஷயகராய நம:
53. Aum Sri Sai Sarva Roga Nivarine Namaha
Who is the remover of all diseases
53. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ ரோக நிவாரிணே நம:
54. Aum Sri Sai Sarva Badha Haraya Namaha
Who removes all sufferings and impediments
54. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ பாத ஹராய நம:
55. Aum Sri Sai Anantha Nuta Kartrune Namah
Who is the creator and is praised endlessly
55. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அனந்த நுத கர்த்ருணே நம:
56. Aum Sri Sai Adi Purushaya Namaha
Who is the Primeval Purusha (the very first Lord)
56. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆதி புருஷாய நம:
57. Aum Sri Sai Adi Shakthaye Namaha
Who is the primeval energy
57. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆதி சக்தயே நம:
58. Aum Sri Sai Aparupa Shakthine Namaha
Who has delightful and wonderful powers
58. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அபரூப சக்தயே ்திணே
59. Aum Sri Sai Avyaktha Roopine Namaha
Who is the form of the Unmanifested (the Formless)
59. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அவ்யக்த ரூபிணே நம:
60. Aum Sri Sai Kama Krodha Dhwamsine Namaha
Who destroys desire and anger
60. ஓம் ஸ்ரீ சாயி காம குரோத துவம்சினே நம:
61. Aum Sri Sai Kanakambara Dharine Namaha
Who wears golden (orange) colored robe
61. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கனகாம்பர தாரிணே நம:
62. Aum Sri Sai Adbhuta Charyaya Namaha
Who performs astonishing, unprecedented deeds
62. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அத்புத சர்யாய நம:
63. Aum Sri Sai Apad Bhandhavaya Namaha
Who helps as a brother in times of calamities
63. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆபத் பாந்தவாய நம:
64. Aum Sri Sai Prematmane Namaha
Who is Love Personified
64. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பிரேமாத்மனே நம:
65. Aum Sri Sai Prema Moortaye Namaha
Who is the Embodiment of Love
65. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பிரேம மூர்த்தயே நம:
66. Aum Sri Sai Prema Pradaya Namaha
Who grants Love
66. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பிரேம பிரதாய நம:
67. Aum Sri Sai Priyaya Namaha
Who is Loved by all
67. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பிரியாய நம:
68. Aum Sri Sai Bhakta Priyaya Namaha
Who is loved by Detotees
68. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த பிரியாய நம:
69. Aum Sri Sai Bhakta Mandaraya Namaha
Who is the highest peak (Divine Mountain) to devotees
69. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த மந்தாராய நம:
70. Aum Sri Sai Bhakta Jana Hridaya Viharaya Namaha
Who resides is the heart of devotees
70. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த ஜன ஹ்ருதய விஹாராய நம:
71. Aum Sri Sai Bhakta Jana Hrudayalayaya Namaha
Who enacts leelas (miracles of transformation) in the heart of devotees
71. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த ஜன ஹ்ருதயாலயாய நம:
72. Aum Sri Sai Bhakta Paradhinaya Namaha
Who is bound to devotees by their devotion
72. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்த பராதீனாய நம:
73. Aum Sri Sai Bhakti Jnana Pradipaya Namaha
Who ignites the light of devotion and spiritual knowledge
73. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்தி ஞான ப்ரதீபாய நம:
74. Aum Sri Sai Bhakti Jnana Pradaya Namaha
Who fosters devotion and and shows the path to supreme wisdom
74. ஓம் ஸ்ரீ சாயி பக்தி ஞான பிரதாய நம:
75. Aum Sri Sai Sujnana Marga Darshakaya Namaha
Who shows the path to attain right knowledge
75. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஸுக்ஞான மார்க்க தர்சகாய நம:
76. Aum Sri Sai Jnana Swarupaya Namaha
Who is the Embodiment of All Knowledge
76. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஞான ஸ்வரூபாய நம;
77. Aum Sri Sai Gita Bodhakaya Namaha
Who is the giver and teacher of the Holy Bhagavad Gita
77. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கீதா போதகாய நம:
78. Aum Sri Sai Jnana Siddhi Daya Namaha
Who grants the attainment of wisdom
78. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஞான சித்தி தாய நம:
79. Aum Sri Sai Sundara Rupaya Namaha
Who has a charming form
79. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சுந்தர ரூபாய நம:
80. Aum Sri Sai Punya Purushaya Namaha
Who is the Embodiment of Purity
80. ஓம் ஸ்ரீ சாயி புண்ய புருஷாய நம:
81. Aum Sri Sai Phala Pradaya Namaha
Who grants the fruits of our actions
81. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஃபல பிரதாய நம:
82. Aum Sri Sai Purushottamaya Namaha
Who is Supreme and Highest among all
82. ஓம் ஸ்ரீ சாயி புருஷோத்தமாய நம:
83. Aum Sri Sai Purana Purushaya Namaha
Who is the Timeless, Ever Existent Perpetual Being
83. ஓம் ஸ்ரீ சாயி புராண புருஷாய நம:
84. Aum Sri Sai Atitaya Namaha
Whose Glory transcends the Three Worlds
84. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அதீதாய நம:
85. Aum Sri Sai Kaalaatitaya Namaha
Who is beyond the limits of time
85. ஓம் ஸ்ரீ சாயி காலாதீதாய நம:
86. Aum Sri Sai Siddhi Rupaya Namaha
Who is the Embodiment of all accomplishments
86. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சித்தி ரூபாய நம:
87. Aum Sri Sai Siddha Sankalpaya Namaha
Whose Will is immediately effective
87. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சித்த சங்கல்பாய நம:
88. Aum Sri Sai Aarogya Pradaya Namaha
Who grants good health
88. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆரோக்கிய பிரதாய நம:
89. Aum Sri Sai Anna Vastra Daya Namaha
Who is the Sustainer of all Beings, by providing food, shelter and clothing
89. ஓம் ஸ்ரீ சாயி அன்ன வஸ்த்ர தாய நம:
90. Aum Sri Sai Samsara Dukha Kshaya Karaya Namaha
Who is the destroyer of sorrows and sufferings of the objective world
90. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சம்சார துக்க க்ஷயகராய நம:
91. Aum Sri Sai Sarvaa Bhista Pradaya Namaha
Who grants all desirable objects
91. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வாபீஷ்ட பிரதாய நம:
92. Aum Sri Sai Kalyana Gunaya Namaha
Who has virtuous and auspicious attributes
92. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கல்யாண குணாய நம:
93. Aum Sri Sai Karma Dhwamsine Namaha
Who destroys evil effect of bad actions
93. ஓம் ஸ்ரீ சாயி கர்ம துவம்சினே நம:
94. Aum Sri Sai Sadhu Manasa Shobithaya Namaha
Who shines in the mind of pious people as brilliance knowledge
94. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாது மானச சோபிதாய நம:
95. Aum Sri Sai Sarva Mata Sammantaya Namaha
Who represents all faiths
95. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ மத சம்மதாய நம:
96. Aum Sri Sai Sadhu Manasa Parishodhakaya Namaha
Who purifies the mind of spiritual aspirants
96. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாது மானச பரிசோதகாய நம:
97. Aum Sri Sai Sadhak Aanugraha Vata Vriksha Prathisthapakaya Namaha
Who planted a banyan tree as a boon to spiritual aspirants
97. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாதகானுக்ரஹ வட விருக்ஷ பிரதிஷ்டாபகாய நம:
98. Aum Sri Sai Sakala Samshaya Haraya Namaha
Who destroys all doubts
98. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சகல சம்சய ஹராய நம:
99. Aum Sri Sai Sakala Tatwa Bodhakaya Namaha
Who teaches the essence of all spirtitual knowledge
99. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சகல தத்வ போதகாய நம:
100. Aum Sri Sai Yogishwaraya Namaha
Who is Lord of all yogis
100. ஓம் ஸ்ரீ சாயி யோகீஸ்வராய நம:
101. Aum Sri Sai Yogindra Vanditaya Namaha
Who is revered by the Masters of Yogas
101. ஓம் ஸ்ரீ சாயி யோகீந்த்ர வந்திதாய நம:
102. Aum Sri Sai Sarva Mangala Karaya Namaha
Who is the grantor of all Auspiciousness
102. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ மங்கள கராய நம:
103. Aum Sri Sai Sarva Siddhi Pradaya Namaha
Who grants all Accomplishments and Skills
103. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சர்வ சித்தி பிரதாய நம:
104. Aum Sri Sai Aapanivarine Namaha
Who removes calamities
104. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆபந் நிவாரிணே நம:
105. Aum Sri Sai Aarathi Haraya Namaha
Who removes bodily and mental distress
105. ஓம் ஸ்ரீ சாயி ஆர்த்தி ஹராய நம:
106. Aum Sri Sai Shanta Murtaye Namaha
Who is the Embodiment of Peace
106. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சாந்த மூர்தயே நம:
107. Aum Sri Sai Sulabha Prasannaya Namaha
Who is easily pleased
107. ஓம் ஸ்ரீ சாயி சுலப பிரசன்னாய நம:
108. Aum Sri Sri Sri Bhagawan Sathya Sai Babaya Namaha
Let us bow down to Bhagawan Sri Sathya Sai Baba (the True Divine Mother and Father of us all)
108. ஓம் ஸ்ரீ ஸ்ரீ ஸ்ரீ பகவான் சத்ய சாயி பாபாய நம:
Jai Sai Ram